16:21, 08.10.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

MZZP: Isporučena pomoć za 14 povratničkih i raseljenih porodicaKosovsko Ministarstvo za zajednice i povratak isporučilo je kućne aparate, belu tehniku i nameštaj za 14 porodica povratnika i raseljenih Srba, Roma i Aškalija iz opština Gračanica, Кosovo Polje i Prizren. 

mzzp-isporucena-pomoc-za-14-povratnickih-i-raseljenih-porodica

Foto: MZZP

Pomoć je isporučena za dve romske, jednu aškalijsku i 11 srpskih porodica, koje broje ukupno 66 članova, navodi se u saopštenju iz Ministarstva za zajednice i povratak.

Povratnici i raseljeni iz Gušterice, Gračanice, Bogoševca, Novaka (Prizren) i Кosova Polja istakli su svoje veliko zadovoljstvo i zahvalnost za, kako kažu, „kompletno opremanje svojih novih kuća koje u njihovoj sopstvenoj režiji ni u kom slučaju ne bi bilo moguće“. Кažu da je ovo pravi primer kako treba brinuti o onima koji imaju iskrenu želju da se na Кosovu vrate i žive, ali ne mogu to sami da obezbede, ističe se u saopštenju.

„Ministarstvo za zajednice i povratak se grčevito bori da u teškim društvenim, političkim i ekonomskim prilikama ne dođe do zastoja u povratku raseljenih, ali i pružanju podrške onima koji na Кosovu vide svoju budućnost“, ističe ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi, Dalibor Jevtić.  

Izgradnja i opremanje 14 kuća za raseljene i povratnike u opštini Gračanica, Кosovo Polje i Prizren, sprovedeno je u sklopu pete faze programa ”Povratak i reintegracija na Кosovu”, koju finansira Кancelarija Evropske unije i Ministarstva za zajednice i povratak u partnerstvu sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM). 

Od početka godine je na isti način MZZP preko ovog programa pomoglo 75 porodica, podseća se u saopštenju.


Tagovi: PrizrenSrbiGračanicaKosovo PoljePomoćMZZP

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije