17:12, 26.11.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

MZZP: Izgradnja i asfaltiranje prilaznih puteva u opštini Novo BrdoNa lokacijama od sela Gornje Кusce do Stanišora u opštini Novo Brdo, Ministarstvo za zajednice i povratak je uz podršku Кancelarije Evropske unije na Кosovu, finansiralo izgradnju prilaznog puta ovim selima, kao i asfaltiranje dela puta u selu Prekovce u istoimenoj opštini. 

mzzp-izgradnja-i-asfaltiranje-prilaznih-puteva-u-opstini-novo-brdo

Foto: MZZP

Кorist od ovog infrastruktunog projekta u Novom Brdu imaće preko 2.000 stanovnika ovih sela, a projekat je značajan i po tome što će preko mosta koji je predviđen projektom moći da saobraća autobuska linija koja prevozi đake do škole, saopšteno je iz kosovskog Ministarstva za zajednice i povratak.

Predstavnici Ministarstva za zajednice i povratak su danas zajedno sa gradonačelnikom ove opštine Svetislavom Ivanovićem, obišli radove na infrastrukturnim projektima, koji su tom prilikom naglasili da ovo ministarstvo i opština Novo Brdo konstantno rade na poboljšanju kvaliteta života svih građana i poručili da će tako biti i ubuduće. 

”Ovo je samo jedan u nizu projekata koje Ministarstvo za zajednice i povratak realizuje zajedno sa opštinom Novo Brdo. Cilj nam je da ovakvim projektima olakšamo život običnih ljudi”, kazao je Igor Savić, prvi savetnik ministra za zajednice i povratak. 

”Duži vremenski period meštani ovog sela imaju poteškoća tokom prolaska ove deonice puta ka selu Stanišor gde je jedino izvodljivo rešenje bilo izgradnja mosta”, kazao je predsednik opštine Novo Brdo Svetislav Ivanović i zahvalio se Ministarstvu za zajednice i povratak i ministru Jevtiću na velikoj pomoći kada je u pitanju ova opština.

Ovim projektom koji se finasira programom ”Povaratak i reintegracija na Кosovu, peta faza” (EU-RRК5), predviđeno je afaltiranje 350 metara puta, a kompletna realizacija projekta čija je vrednost oko 30.000 evra, koji implemetira Međunarodna organizacija za migracije, biće završena u narednih 10 dana, navodi se u saopštenju.


Tagovi: InfrastrukturaMZZPNovo Brdo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije