13:56, 28.11.2020Izvor: Indexonline

Na dan izbora u opštinama Severna Mitrovica i Podujevo dozvoljeno kretanje do 22hKosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova donelo je odluku da u nedelju, 29. novembra dozvoli ulazak i izlazak u Severnu Mitrovicu i Podujevo, zbog održavanja vanrednih izbora za gradonačelnike tih opština, piše Indeksonline.

na-dan-izbora-u-opstinama-severna-mitrovica-i-podujevo-dozvoljeno-kretanje-do-22h

Radio Kontakt Plus

U odluci kosovskog MUP-a se navodi da je sloboda kretanja prema tački 1. ove odluke dozvoljena samo 29.novembra i važi samo za one birače koji su ostvarili pravo glasa u skladu sa važećim pravilima i zakonima.

Opštine Severna Mitrovica i Podujevo po juče objavljenoj kategorizaciji kosovskog Ministarstva zdravlja, ostaju u tzv. “crvenoj zoni“, gde je na snazi policijski čas od 19 do 5 sati ujutru.

“Omogućava se kretanje, ulaz i izlaz u područjima zabranjenim za saobraćaj zbog pandemije kovid-19 i nakon 19 časova, odnosno do 22 sata za birače na vanrednim izborima za gradonačelnika u Podujevu i u Severnoj Mitrovici, kako bi ostvarili svoje biračko pravo “, navodi se, između ostalog, u odluci Ministarstva unutrašnjih poslova.


Tagovi: PodujevoKorona virusIzboriKosovski MUPMitrovica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije