18:50, 07.09.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Na Horgošu i Batrovcima zaplenjeno oko 55.000 evra albanskim državljanimaSrpski carinici su u saradnji sa policijom, minulog vikenda, na graničnim prelazima Horgoš i Batrovci, otkrili i sprečili dva devizna prekršaja, čija ukupna vrednost dostiže sumu od gotovo 55.000 evra. Oba putnička vozila saobraćala su ka Kosovu.

na-horgosu-i-batrovcima-zaplenjeno-oko-55000-evra-albanskim-drzavljanima

Foto: Uprava carina

Prvi slučaj otkriven je na ulazu prelaza Horgoš, kada je tri sata po ponoći 5.septembra, na red za kontrolu pristigao audi SQ8, nemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 48-godišnji nemački državljanin albanske nacionalnosti, saopšteno je iz Uprave carina.

On je u društvu supruge putovao ka Kosovu i Metohiji, a na uobičajno pitanje službenika, da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, odgovorili su da sa sobom nose samo lične stvari.

Detaljnim pregledom utvrđeno je da se u zajedničkoj putnoj torbi nalazi čak 53.670 evra koje putnici nisu prijavili, pa im je vraćeno po 10.000 evra što je suma koja ne podleže prijavljivanju, a 33.670 evra je privremeno zadržano, ističe se u saopštenju.

Istog dana, tri sata kasnije, na ulazu na graničnom prelazu Batrovci, pristigao je BMW X6 danskih registarskih oznaka, kojim je upravljao danski državljanin albanske nacionalnosti, takođe putujući u društvu supruge ka Kosovu.

I ovaj putnik je tvrdio da sa sobom nosi samo lični prtljag, a da on i supruga zajedno kod sebe imaju 9.500 evra u gotovini.

Ubrzo su carinici detaljnom kontrolom vozila utvrdili da to nije tačno, jer su iza vozačevog sedišta zatekli torbu za laptop punu neprijavljenih deviza, navedeno je dalje u saopštenju.

Umesto laptopa u torbi se nalazilo preko 11.000 evra i gotovo 215.000 danskih kruna.

Supružnicima je vraćen dozvoljeni iznos u protivvrednosti od po 10.000 evra, dok je 151.600 danskih kruna privremeno zadržano do okončanja prekršajnog postupka, zaključuje se u saopštenju Uprave carina.
 Tagovi: Uprava CarinaZaplenaNovacKosovoSrbija

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije