16:22, 04.06.2020Izvor: Kurir

Na Horgošu pronađene cigarete u autobusu sa KosovaSrpski carinici su u sredu na graničnom prelazu Horgoš sprečili krijumčarenje gotovo 3.000 paklica skrivenih cigareta, zahvaljujući reakciji carinskog psa obučenog za otkrivanje duvana i duvanskih proizvoda.

na-horgosu-pronadene-cigarete-u-autobusu-sa-kosova

Foto: Uprava carina

Krijumčarenje je otkriveno kada je na izlaznu kontrolu došao prazan autobus kosovskih registarskih oznaka koji se sa Kosova uputio ka Švajcarskoj gde je trebalo da pokupi putnike.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, vozači su rekli da sa sobom nose samo lične stvari, ali je ženka belgijskog ovčara malinoa, grebanjem otkrila mesto u autobusu na kojem je osetila miris duvana.

Carinici su nakon njene reakcije istražili toalet i prtljažnik autobusa, a potom pregledali autobus na carinskom mobilnom skeneru, čiji je snimak pokazao da se na ova dva mesta nalazi skriveni bunker ručne izrade sa 3.000 tesno naslaganih paklica raznih cigareta, sa akciznim markicama Srbije i KiM.

Među cigaretama najviše je bilo plavog "vinstona", oko 2.000 paklica, koje su privremeno zadržane do okončanja prekršajnog postupka protiv 38-godišnjeg vozača iz Bujanovca.


Tagovi: Uprava CarinaZaplenaKosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije