19:44, 13.01.2021Izvor: KoSSev

Na kioscima sutra uz novi NIN i knjiga "Oliver, kao brat za brata"Uz novi broj srpskog nedeljnika "NIN", koji izlazi 14. januara, čitaoci dobijaju na poklon knjigu "Oliver, kao brat za brata", posvećenu uspomeni na Olivera Ivanovića, ubijenog u Кosovskoj Mitrovici 16. januara 2018. godine.

na-kioscima-sutra-uz-novi-nin-i-knjiga-oliver-kao-brat-za-brata

Foto: Fotografija sa korica knjige

Knjiga izlazi u susret trogodišnjici atentata na lidera Srba sa Kosova i Metohije.

Autor knjige je novinar Milan Radonjić, čiji je deo intervjua sa Oliverom Ivanovićem objavljen posthumno, a koji je sa Ivanovićem razgovarao u oktobru 2017. godine, u jeku teme kosovskih lokalnih izbora.

Kako navodi autor i priređivač knjige, ona predstavlja „svedočanstvo o životu u jednom otetom društvu“.

U knjizi se za sada postavlja više pitanja u očekivanju „dok na njih konačno ne odgovori nezavisna, međunarodna istraga Ivanovićevog ubistva“.

Sudski postupak za ovo ubistvo ne samo da nije okončan, već se praktično nalazi na samom početku, sa novom optužnicom koja je podignuta 11. decembra 2020. godine.

U procesu koji vodi kosovsko Specijalno tužilaštvo pred Osnovnim sudom u Prištini, optuženi su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović, Žarko Jovanović, Dragiša Marković i Rade Basara.

Kao vođe kriminalne grupe, optuženi su Milan Radoičić i Zvonko Veselinović.

Odlukom Apelacionog suda u Prištini, septembra 2020. godine predmet ubistva Olivera Ivanovića vraćen je na početak.

U prethodnom postupku održano je samo jedno ročište, 11. februara 2020. godine, kada su se optuženi izjasnili da nisu krivi. Pre mesec dana, ročište je odloženo na neodređeno vreme.


Tagovi: Oliver IvanovićUbistvoGodišnjica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije