20:27, 01.04.2020Izvor: Radio Kontakt Plus/FB

Na Kosovu 13 novih slučajeva pozitivnih na korona virus, 10 osoba izlečenoKosovski Nacionalni institut za javno zdravlje saopštio je večeras, da je na Kosovu danas registrovano 13 novih slučajeva pozitivnih na korona virus, dok je do sada deset osoba izlečeno.

na-kosovu-13-novih-slucajeva-10-osoba-izleceno-od-korona-virusa

Radio Kontakt Plus

U laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju Instituta, RT-PCR metodom, uzeto je 113 uzoraka od slučajeva hospitalizovanih na Klinici za infektivne bolesti i slučajeva na terenu, a 13 je bilo pozitivno na virus SARS-CoV-2.

Pozitivni uzorci su slučajevi kontakata, od kojih 11 živi u Topanici i po jedan u Prištini i Đakovici, navodi u objavi Instituta na Fejsbuku. 

Takođe, potvrđeno je da su danas izlečena četiri pacijenta, pa je ukupan broj izlečenih sada 10. 

Od 08. februara do danas, u laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju Instituta za javno zdravlje, RT-PCR metodom testirano je ukupno 1.380 sumnjivih uzoraka na virus SARS-CoV-2, od kojih je pozitivno ukupno 125 slučajeva.

Do sada je jedna osoba, stara 82 godine, preminula od posledica korona virusa.

Institut za javno zdravlje neprekidno kontaktira i nadzire sve slučajeve kontakta, kao i kontaktirane osobe, koje su u slučaju pojave simptoma u obavezi da se samoizoluju i potraže medicinsku pomoć.

Do sada je kontaktirano i pod nadzorom je 2.520 slučajeva.
 


Tagovi: Korona virus

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije