11:51, 13.08.2019Izvor: Koha, KoSSev

Na Kosovu za 6 meseci preko 100 slučaja razbojništvaSamo u prvim danima avgusta, na Kosovu je došlo do oružanih pljački u kojima je bilo ubijenih i povređenih.

na-kosovu-za-6-meseci-preko-100-slucaja-razbojnistva

Foto: Koha

Jedan od četiri pljačkaša ubijen je u pucnjavi koja se dogodila u kući u Štimlju, a policija je uhapsila i šesnaestogodišnjaka koji se sumnjiči za seriju krađa koje su se dogodile u poslednje dve nedelje u regionu Prištine, izveštava KTV.

G. B. se sumnjiči za 11 različitih pljački na različitim lokacijama na kojima su nestale torbe i novčanici.

Tri dana pre toga, pritvorena su i trojica osumnjičenih da su učestvovali u oružanoj pljački u selu Raušić u Peći.

A 7. avgusta, kada je došlo do oružane pljačke u Štimlju, zabeležena je i pljačka u Parku za medvede kraj Badovačkog jezera.

Prema podacima Kosovske policije, u prvih šest meseci ove godine, zabeleženo je preko 2.200 krađa, od čega su 2.077 klasifikovane kao teške krađe.

Istovremeno, zabeležena su i 102 različita slučaja razbojništva. U poređenju sa prethodnom godinom, došlo je do malog pada.

Stručnjake za bezbednost ipak zabrinjavaju pljačke do kojih je došlo proteklih meseci.

Stručnjak za bezbednost, Avni Isljami (Avni Islami), smatra da policija mora hitno da osmisli strategiju za sprečavanje ovakvih slučajeva i navede razloge zbog kojih do njih dolazi.

U ponedeljak je Osnovni sud u Uroševcu odredio 30-dnevni pritvor trećoj osobi koja se sumnjiči da je učestvovala u pljački u Štimlju.


Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije