16:16, 19.02.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Na prelazu Horgoš sprečen pokušaj krijumčarenja kozmetike s KosovaSrpski carinici su na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom,  sprečili pokušaj krijumčarenja kozmetike, čija je vrednost procenjena na oko milion dinara. 

na-prelazu-horgos-sprecen-pokusaj-krijumcarenja-kozmetike-s-kosova

Foto: Uprava carina

Prekršaj je otkriven kada je sinoć oko 23 časa, za kontrolu na ulazu u zemlju, stigao automobile marke “Ford mondeo“ nemačke registracije, kojim su putovala dvojica Albanaca iz Peći, sa kosovskim putnim ispravama.

Na pitanje da li imaju nešto da prijave, 50-godišnji vozač i njegov 35-godišnji saputnik istog prezimena rekli su da sa sobom nose samo lični prtljag, ali su svejedno izdvojeni za detaljan pregled, navedeno je na sajtu Uprave carina Srbije. 

Tom prilikom su u prtljažniku automobila pronađene torbe i kese u kojima je, pored nešto malo prtljaga, otkriveno preko 2.200 različitih kozmetičkih preparata. Prema cenama na svakom pojedinačnom proizvodu, ukupna vrednost dekorativne kozmetike i preparata za negu kože i kose procenjena je na oko milion dinara.

Dalju nadležnost u ovom slučaju su preuzeli policija i tužilaštvo, kojima su predati zaplenjena roba, automobil i putnici, zaključuje se u obaveštenju Uprave carina.
 


Tagovi: Uprava CarinaZaplena

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije