19:10, 04.07.2020Izvor: Radio Kontakt plus

Na severu Kosova još 13 inficiranih, čekaju se rezultati za 50 uzorakaNa severu Kosova, evidentirano je još 13 pozitivnih slučajeva na virus korona, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, epidemiolog iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Aleksandar Antonijević.

na-severu-kosova-jos-13-inficiranih-cekaju-se-rezultati-za-jos-50-uzoraka

Radio Kontakt Plus

To su rezultati 32 preostala uzorka koja su u sredu poslata na analizu laboratoriji “Vatreno oko” u Beogradu.

Novoinficirani su iz Kosovske Mitrovice - njih osam i pet iz Leposavića.

Antonijević kaže da je jedno lice iz Kragujevca takođe testirano u Zavodu za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici. To lice je takođe pozitivno na virus korona, ali ne ulazi u statistiku ovog Zavoda, te su rezultati prosleđeni Kragujevcu.

Pre tri dana, na analizu je poslat 41 uzorak. Od toga je jutros stiglo devet nalaza, od kojih su četiri bila pozitivna na Kovid-19, kao i pozitivan rezultat za osobu iz Kosovske Kamenice koja se prethodno testirala u Nišu.

Prema evidenciji Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, ukupan broj novoinficiranih u srpskim sredinama sada je 43, od čega je 39 na severu Kosova.

Epidemiolog Antonijević dodaje da je juče testirano još 50 lica i da sutra očekuju rezultate.

Danas su zasedali Krizni štabovi opština na severu Kosova, gde su upozorili građane da je situacija vrlo ozbiljna, istovremeno pozivajući na odgovorno ponašanje.


Tagovi: Sever KosovaKorona virus

Povezane vesti
Najčitanije


11:57, 28.07.2020


Najnovije