12:34, 15.10.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Nagrade najboljim studentima povodom 60 godina Filozofskog fakultetaDodelom nagrada najboljim studentima, danas je obeleženo 60 godina nastavno-naučnog rada Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

nagrade-najboljim-studentima-povodom-60-godina-filozofskog-fakulteta

Radio Kontakt Plus

Dekan Filozofskog fakulteta, prof. dr Zvezdan Arsić ukazao je da zbog celokupne situacije sa pandemijom korona virusa nisu u mogućnosti da ovaj značajan jubilej obeleže kako bi trebalo, u skladu sa svim onim što težina od šest decenija osnivanja i rada ovog fakulteta nosi.

Pa ipak, istakao je da je najbitnije znati da je čitava ova školska godina svečana i da sve što možda nije realizovano na sam dan fakulteta, to će biti urađeno u toku ove školske godine. 

Nagrade je dobilo deset najboljih studenata, sa isto toliko studijskih programa Filozofskog fakulteta. 

“Nagrada je simbolična, ali to nikako ne isključuje ono što nosi, a to znači da ste vi u ovoj veoma teškoj godini pokazali izuzetne rezultate i dokazali da ste najbolji na svojim studijskim programima”, istakao je Arsić. 

Čestitke najboljim studentima, u ime Filozofskog fakulteta, nastavnika, saradnika, nenastavnog osoblja i u svoje lično ime, uputila je i prodekan za nastavu prof. dr  Aleksandra Kostić Tmušić, sa željom da nastave ovako.

“Kako bismo, kao što samo danas, i sutra bili ponosni na sve vas i vi na sve nas. Svako dobro vam želim u životu, u nastavku studiranja i sutra u radu. Čestitam vam i nastavite ovako”, poručila je Kostić Tmušić. 

Marija Marsenić jedna je od studenata kojima su danas uručene nagrade.

“Nagrada mi znači mnogo, jer sam mnogo truda i rada uložila u svoje znanje i obrazovanje, tako da mi to predstavlja jedan vid satisfakcije za to korisno utrošeno vreme”, kazala je Marsenić. 

Sanjin Huremović je na završnoj godini Filozofskog fakulteta, odsek istorija. 

“Za mene ovo svakako znači dosta, jer se nagrađuje učenje i uspeh studenata”, rekao je Huremović. 

Filozofski fakultet ove godine je upisao 61. generaciju studenata  - 170 na osnovnim studijama, 100 na master i 20 na doktorskim studijama. 

Filozofski fakultet sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, kao deo Univerziteta u Prištini, najstarija je visokoškolska institucija na KiM. Osnovan je davne 1960. godine u Prištini.

Fakultet je tokom svog dugog postojanja iznedrio veliki broj doktora nauka, magistara, profesora, kao i mnoštvo uspešnih ljudi koji danas rukovode nekim od najznačajnijih institucija, kako na ovim prostorima, tako i u Srbiji.Tagovi: UniverzitetObrazovanjeMitrovica

Povezane vesti
Najčitanije


16:03, 05.03.2021

22:32, 01.03.2021


Najnovije