11:26, 23.10.2015Izvor: Radio Kontakt plus

Nagrade za Premovića, Đurđevićevu i Novčića u LeposavićuLEPOSVIĆ - U Cntru za kulturu "Sava Dečanac" u Leposaviću uručene su nagrade najboljim autorima koji su sa svojim delima učestvovali na književnom konkursu "Toma Radosavljević".

nagrade_za_premovica_djurdjevicevu_i_novcica_u_leposavicu

LEPOSVIĆ -      U Cntru za kulturu "Sava Dečanac" u Leposaviću uručene su nagrade najboljim autorima koji su sa svojim delima učestvovali na književnom konkursu "Toma Radosavljević".

Književnu nagradu "Toma Radosavljević" za koju je konkurisalo 156 autora u tri oblasti: kratka priča, poezija i esej dobili su Radoslav Premović, Tanja Đurđević i Ivan Novčić.

Iz oblasti poezije nagradu je dobio Radoslav Premović iz Kraljeva, za kratku priču nagrađena je Tanja Đurdjević iz Velikog Gradišta, dok je za esej nagrađen Ivan Novčić iz Kraljeva. 

U žiriju su bili profesori sa Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici: prof. dr Danica Andrejević, prof. dr Nebojša Lazić i strčni saradnik Marija Miljković.

Kako je istakla Tanja Đurdjević, ovakve nagrade mnogo znače posebno piscima koji tek treba da se afirmišu.

" Prvi put sam na Kosovu i Metohiji, radujeme što sam došla upravo ovim povodom. Hvala ljudima iz Centra za kulturu "Sava Dečanac", koji je vrlo profesionalno sproveo ovaj process,"- rekla je ona.

Ova nagrada je ustanovljena  po imenu književnika Tome Radosavljevića iz Leposavića koji je iza sebe ostavio 8 romana i nekoliko zbirki pripovedaka.

Dodeli nagrada su prisustvovali i najbliži potomci pokojnog pisca.

Manifestacija je organizovana pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Vlade Republike Srbije.


Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije