12:39, 04.08.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Najavljen početak radova na infrastrukturnim projektima u MitroviciPredsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, najavio je danas radove na uređenju leve i desne strane trotoara u ulici Kralja Petra I, od spomenika knezu Lazaru do novog kružnog toka. U planu je i adaptacija postojeće fontane i izgradnja novog spomenika braći Milić. Takođe i početak izgradnje rezervoara za potrebe regionalog vodovoda u Zubinom Potoku.

najavljen-pocetak-radova-na-infrastrukturnim-projekatima-u-mitrovici-i-zubinom-potoku

Radio Kontakt Plus

Spirić, kao glavni prioritet lokalnih vlasti vidi stvaranje boljih prilika i uslova za život ovdašnjih ljudi.

"Od sutra krećemo sa realizacijom uređenja leve i desne strane od spomenika caru Lazaru do novog kružnog toka, uređenje trotoara, osvetljenje i mobilijara i svega onoga što će ulepšati ulicu Kralja Petra I i samu Kosovsku Mitrovicu“, kazao je Spirić.

Prema njegovim rečima, krucijalni problem i dalje predstavljaju javne garaže i saobraćajni kolaps, koji je svakodnevno prisutan u gradu. 

"Pozivam građane na razumevanje, jer će zbog radova biti otežan saobraćaj u samoj ulici. Imaćemo i razumevanje i podršku od strane Kosovske policije kada je u pitanju sam put do bolnice, tu moramo da budemo jako obazrivi da nam ta ulica bude frekventna, jer su nekad sekunde značajne za život pacijenata“, naveo je Spirić.

Projektant je Saobraćajni institut CIP iz Beograda.

"Pozivamo mlade ljude da nam daju ideje, za izgled novog trga braće Milić, odnosno, spomenik, jer su to naši heroji koji zaslužuju posebno mesto u Kosovskoj Mitrovici“, kazao je Spirić.

On je najavio da će u drugoj fazi biti urađena izgradnja spomenika, adaptacija postojeće fontane i izgradnja suvenirnice na Trgu braće Milić.

"Reč je o objektu koji će omogućiti da mladi ljudi počnu da proizvode autentične i posebne stvari našeg grada“, rekao je on.

Spirić ističe da će u ovoj nedelji započeti izgradnja rezervoara u sklopu regionalnog vodovoda u Zubinom Potoku. 

Za izgradnju rezervoara, obezbeđena su sredstva u iznosu od 48 miliona dinara od strane Vlade Republike Srbije i Kancelarije za KiM, kroz sveobuhvatni paket pomoći srpskom narodu na KiM.

Spirić se osvrnuo i na borbu sa korona virusom, koja još uvek traje.

"Naš glavni prioritet jeste čuvanje zdravlja naših građana. Borba sa kovidom se nastavlja i dalje. Ohrabruje podatak da je sve manji broj zaraženih, neka tako i ostane, ali pre svega pokazalo se da su donešene mere ispravne i moramo svi da budemo odgovorni i istrajni“, dodao je. 

Za uređenje ulice Kralja Petra I izdvojeno je 700.000 evra (oko 70 miliona dinara) iz kosovskog budžeta, dok je od sredstava Vlade Srbije izdvojeno oko 25 miliona dinara za uređenje trga, a za izgradnju fontane 6.745.000 dinara.Tagovi: Aleksandar SpirićVodovodZubin PotokInfrastrukturaKosovoMitrovica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije