12:16, 29.10.2020Izvor: RTS, Radio Kontakt Plus

Nakon Albanaca u SAD, Grenel pozvao i Srbe da glasaju za TrampaDan nakon što je pozvao Albance u SAD da glasaju za Donalda Trampa na predsedničkim izborima, specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel, poziv je, zajedno sa  republikanskim senatorom iz Viskonsina Ronom Džonsonom, uputio i predstavnicima srpske zajednice.

nakon-albanaca-u-sad-grenel-pozvao-i-srbe-da-glasaju-za-trampa

AP

Izborna kampanja u SAD na samom je kraju, pošto je glavni dan za glasanje već narednog utorka. 

Grenel i senator Viskonsina Ron Džonson, pozvali su okupljene građane u Srpsko-američkoj sali u Milvokiju da glasaju za Donalda Trampa.

Viskonsin će pobedniku izbora dati deset elektorskih glasova, pa se Tramp i njegov supranik iz redova demokrata, Džo Bajden bore za svakog čoveka u toj državi.

Želimo da poručimo svim građanima Viskonsina i američkim Srbima da treba da glasaju za Trampa, jer su SAD su dostigle ‘kritičnu tačku’ i zato je važno da Tramp bude ponovo izabran, kaže Grenel.

Napominje da je ovde dobio veliku podršku i da je uveren u Trampovu pobedu.

Poručuje američkim Srbima da je važno izaći na izbore i glasati za Trampa. 

"Znam da je to moguće ako izađu na birališta", dodao je Grenel.

Senator Ron Džonson kaže da je video mnogo entuzijazma kada je reč o podršci Trampu.

"Predsednik Tramp i Grenel pružaju punu podršku građanima Srbije i žele im prospetietan život", naveo je Džonson.

"Veoma smo zadovoljni što je predsenik Srbije Aleksandar Vučić potpisao sporazum u Vašingtonu i nadamo se da će se pokazati dobrim za obe strane", naglasio je Džonson.

Govoreći kako bi Trampova pobeda bila dobra za sve, Džonson je naglasio da aktuelni američki predsednik podržava mir i napredak širom sveta.

"Ovde smo u srpskoj sali. Šta vam to govori? Mi smo zemlja neograničenih mogućnosti i to isto želimo i Srbiji", istakao je Džonson.

"Zahvalan sam predsedniku Vučiću na gostoprimstvu i svim ljudima koje sam tamo upoznao", naveo je Džonson o svojoj poseti Beogradu od pre nekoliko godina.

Specijalni izaslanik predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel, juče je pozvao Albance koji žive u Americi da ponovo izaberu Donalda Trampa za predsednika SAD.

Grenel je u video poruci, koju je prenela RTK, podsetio svoje “albansko-američke prijatelje da je Tramp “vredno radio na miru na Balkanu i normalizaciji ekonomskih odnosa”.

“Znamo da Barak Obama i Džo Bajden nisu obraćali pažnju na ovaj region, za razliku od Trampa. Nadamo se da će se naši albanski prijatelji potruditi da ponovo izaberu Donalda Trampa. Vredno je radio za vaš glas i razume da je regionu potrebna normalnost kada je reč o ekonomskom napretku. Nadam da se da ćete prepoznati uloženi trud i rad i glasati za ponovni izbor Donalda Trampa 3. novembra”, naveo je Grenel u poruci.

Video poruka, objavljena na Fejsbuk stranici RTK, izazvala je brojne negativne komentare, u kojima je, između ostalog, navedeno da je Trampova politika "antialbanska i prosrpska", te da će Albanci glasati za Džozefa Bajdena.

Rano glasanje u Americi je uveliko u toku, a glavni dan za izlazak na birališta je utorak, 3. novembar.


Tagovi: SADAlbanciSrbiRičard GrenelIzboriDonald Tramp

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije