17:09, 18.01.2019Izvor: RTK2

Naredna sednica Skupštine Kosova 30. januaraPredsedništvo Skupštine Kosova je odlučilo da se sednice parlamenta održe 30. i 31. januara. Pred poslanicima će se naći čak 64 tačke dnevnog reda.

naredna-sednica-skupstine-kosova-30-januara

Foto: RTK2

Nakon sednice predsedništva, predstavnici parlamenta su na konferenciji za medije govorili o taksama, dijalogu, ali i poseti predsednika Rusije Srbiji.

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji je nakon sednice Predsedništva rekao da ne postoji zahtev ambasada na Kosovu za ukidanje takse od 100 odsto na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

„Postoji zahtev da pružimo perspektivu i snagu u procesu dijaloga, ali ne i zahtev da se ukine ova taksa. Već postoji zahtev da se da mogućnost procesu dijaloga i moramo da vidimo šta zabrinjava SAD. Budite uvereni da ćemo raditi na tome, ali mi smo nezavisna i suverena država i to Srbija treba da uzme u obzir“, rekao je Veselji.

Novinare je zanimala i reakcija na posetu predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji.

„Uzmite posetu Putina kao pozitivnu stvar. Mi smo sa Amerikom, mi smo sa zapadom, ukoliko naša susedna država na severu želi da bude dobra sa našim partnerima neka sarađuje sa Rusijom. Što se tiče posete Putina Srbiji, iste poruke su upućene i našem predsedniku i predsedniku Srbije. Kosovo će biti deo organizacije UN-a i radimo u tom pravcu. Građani Kosova neka budu sigurni da ćemo raditi u njihovom interesu“, rekao je Veselji.

„Oni su naklonjeni Rusiji i konstantno ih pozivaju velike zapadne zemlje da ne reaguju onako kako reaguju, jer treba da se reše problemi na Balkanu“, kazao je šef parlamentarne grupe Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti.

„Što se tiče izjava Vučića i medijskog šoua, ja se ne bavim time, za nas je bitno da unutar Kosova budemo ujedinjeni i da se bavimo tim izazovom“, kazao je Dardan Sejdiu, poslanik Socijal-demokratske stranke.

Inače, na sastanku Predsedništva Skupštine odlučeno je da prolećno zasedanje otpočne 30. januara. Kako je rekao predsednik parlamenta, poslanici će se sastati i dan posle, a ta sednica biće posvećena bitnim tačkama, poput Zakona o budžetu, statutu Trepče i Zakona o platama. Sednici predsedništva Skupštine nije prisustvovao predstavnik Srpske liste.


Tagovi: Skupština Kosova

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije