20:02, 20.11.2019Izvor: RTV Kim

Narodno pozorište u Prištini proteklog vikenda gostovalo u Republici SrpskojNarodno pozorište u Prištini je proteklog vikenda izvelo predstavu "Ženidba", u tri grada Republike Srpske. Imali smo utisak kao da smo igrali pred domaćom publikom, kaže za RTV Kim glumica Jelena Orlović.

narodno-pozoriste-u-pristini-proteklog-vikenda-gostovalo-u-republici-srpskoj

Foto: infoprijedor.ba

Publika u Banjaluci, Doboju i Prijedoru imala je priliku da pogleda komad "Ženidba" koji je, prema tekstu Nikolaja Gogolja, na scenu postavio Milan Karadžić.

Direktor NPP-a Predrag Radonjić, kaže da je publiku u Republici Srpskoj osim samog izvođenja predstave interesovao i sam rad našeg teatra.

„Publika je uživala u predstavama, družila se sa nama, podelili smo sa njima utiske nakon predstave. Pričali smo o našem radu i životu na Kosovu“, kazao je Radonjić.

„U Doboju i Prijedoru dogovorena su češća gostovanja u narednom periodu“, naveo je Radonjić i dodao da su po njegovom mišljenju - „gostovanja poput ovih veoma značajna“.

„Gostovati svuda gde možemo izvoditi predstave na našem jeziku i biti među našim narodom, među ljudima koji nas lepo i toplo primaju, to je posebno zadovoljstvo“, kazao je on.

Glumica Jelena Orlović koja u predstavi „Ženidba“ tumači lik Agafje Tihonovne, istakla je da je turneja po Republici Srpskoj prevazišla njena očekivanja.

„Sale su bile prepune. Narod smo ostavili sa velikim i prelepim utiskom. Ostajali su nakon predstava da se upoznaju sa nama, ispraćani smo velikim aplauzima. Iako je gostovanje, a mi ne poznajemo dobro tamošnju publiku, imali smo utisak kao da igramo pred našom domaćom publikom“, rekla je Orlovićeva.

Narodno pozorište u Prištini, nakon mini turneje po Republici Srpskoj, vraća se domaćoj publici izvođenjem predstave "Žene iz Troje" u režiji Nebojše Bradića 26. novembra u Bitef teatru u Beogradu, što će ujedno biti i prestonička premijera tog komada.

Na samom kraju ovog i početkom sledećeg meseca, ansambl NPP-a će odigrati "Ivkovu slavu u Prizrenu" 30. novembra u Zvečanu, a 1. decembra u Zubinom Potoku.

Krajem godine očekuje se i premijera nove dečije predstave.


Tagovi: KulturaNarodno pozorište

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije