10:23, 06.01.2022 Izvor: Kallxo

Nastavljena policijska akcija u Štrpcu, Uroševcu i PrištiniU Prištini, Uroševcu i Štrpcu jutros je nastavljena akcija Kosovske policije započeta 21. decembra, a tiče se izdavanje dozvola i nelegalne gradnje na Brezovici.

nastavak-policijske-akcije-u-strpcu-urosevcu-i-pristini

Foto: Kosovska policija

Racija se odvija na devet različitih lokacija u Štrpcu, Prištini i Uroševcu.

Glavni tužilac u Uroševcu, Šukri Jašari, koji nadgleda akciju u Štrpcu, potvrdio je za Kallxo da je u pitanju nastavak akcije "Brezovica".

U prvom delu akcije "Brezovica", 21. decembra prošle godine uhapšeno je 10 osoba, među kojima je i bivši gradonačelnik Štrpca Bratislav Nikolić.

Nikolić se sumnjiči da je u svojstvu gradonačelnika Štrpca od 2014. do 2018. godine primao mito - novac i poklone radi izdavanja građevinskih dozvola u Nacionalnom parku "Šar planina", u vikend naselju na području Brezovice.

Tužilaštvo tvrdi da je Nikolić primio mito od 210.000 evra za izdavanje 21 dozvole za izgradnju vikendica investitora "Stella Consullting" i 200.000 evra za izdavanje dozvole za izgradnju hotela "Stella Consullting".

Na osnovu svega navedenog, Nikolić se sumnjiči da je počinio krivična dela "primanje mita", "zloupotreba službenog položaja" i "uticaj na donošenje odluka službenih lica o izdavanju građevinskih dozvola".

Nikolić je, prema obrazloženju Tužilaštva, osumnjičen da je za izdavanje građevinskih dozvola na Brezovici dobio 940.000 evra, pet vikendica u vrednosti od 300.000 evra i automobil marke "Range Rover" vredan 78.000 evra.
Tagovi: UroševacPrištinaŠtrpceAkcijaKosovska policija

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije