08:09, 17.09.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Nastavak tehničkog dijaloga Beograda i Prištine u BriseluU Briselu se danas nastavlja tehnički dijalog Beograda i Prištine. I dok specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak tvrdi da će se na tehničkim sastancima Beograda i Prištine danas razgovarati o finansijskim potraživanjima, a narednih dana će se razmatrati aranžmani za nevećinsku zajednicu, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić naglašava da je za srpsku stranu prva tema Zajednica srpskih opština (ZSO).

nastavak-tehnickog-dijaloga-beograda-i-pristine-u-briselu

Flickr

Lajčak je u objavi na Tviteru naveo da su se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdulah Hoti dogovoril da će njihovi pregovarači nastaviti sa rešavanjem međusobnih finansijskih potraživanja i aranžmana za nevećinsku zajednicu

"Obe teme su vrlo kompleksne. Zato ćemo razmatrati finansijska potraživanja, a aranžmane za nevećinsku zajednicu narednih dana", naveo je Lajčak.

Sa druge strane, direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić je istakao da će za srpsku stranu prva tema u Briselu biti ZSO.

"Prva tema na dnevnom redu će biti Zajednica srpskih opština. Bar sa srpske strane. Ona koja je dogovorena uz EU posredovanje pre sedam i po godina", naveo je Đurić u objavi na Tviteru, uz koju je  priložio sporazum iz Brisela.

Dodao je i da"pitanja imovine takođe mogu biti na dnevnom redu".

"Mi imamo mnogo da kažemo o toj temi (privatnoj, crkvenoj i državnoj imovini)", naveo je Đurić.
 


Tagovi: DijalogMarko ĐurićMiroslav LajčakBrisel

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije