13:19, 20.11.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Nastavljeno suđenje Krstiću i ŠabanijuPred Posebnom odeljenjem Osnovnog suda u Prištini danas je nastavljeno suđenje Zlatanu Кrstiću i Destanu Šabaniju optuženim za izvršenje krivičnog dela “ratni zločin protiv civilnog stanovništva”, izjavio za Radio Kontakt Plus, advokat Dejan A. Vasić.

nastavljeno-sudenje-krsticu-i-sabaniju-2

Foto: M. Stoisavljević

“Tokom današnjeg pretresa saslušano je troje svedoka, članova porodice Nuhaj, a nastavak postupka zakazan je za 27. i 30. novembar kada očekujem da će se okončati saslušanja svedoka koje je predložio specijalni tužilac”, naveo je advokat Vasić, branilac Zlatana Кrstića

Krstić i Šabani se terete da su tokom sukoba 1999. godine kao pripadnici srpske policije učestvovali u ubistvima članova porodice Nuhaj iz Nerodimlja, kao i nehumanom postupanju prema leševima ubijenih.

Krstić je optužen za progon, otmicu, a potom i ubistvo četvoro članova porodice Nuhaj iz Nerodimlja kod Uroševca. U pritvoru je od aprila 2019. godine.

Destan Šabani, koji je za vreme sukoba obavljao dužnost policijskog inspektora u Uroševcu, optužen je da je naredio sahranjivanje ubijenih bez obreda u selu Babuš.


Tagovi: PravosuđeSrbiRatni zločin

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije