18:13, 10.01.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Zadržan na prelazu Merdare, ispitivala ga BIANa administrativnom prelazu Merdare, jutros oko 4 časova, od strane pripadnika MUP-a Srbije zadržan je Nebojša Jakovljević, član Glavnog odbora Samostalne liberalne stranke i savetnik u ministarstvu rada i socijalnog staranja u kosovskoj Vladi.

nebojsa-jakovljevic-zadrzan-na-merdaru-gde-ga-je-ispitala-bia

Foto: V. Ćup

Jakovljević je bio primoran da na Merdaru sačeka predstavnike Bezbednosno informativne agencije (BIA) radi ispitivanja, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

U saopštenju se navodi i to, da je Jakovljević na put za Beograd krenuo sa svojim sinom kako bi ga odveo na operaciju koja je bila zakazana za 10 časova.

Zbog višečasovnog zadržavanja na prelazu Merdare, tačnije do 15h, on nije bio u mogućnosti da stigne na zakazanu operaciju, dodaje se u saopštenju.

Iz SLS-a podsećaju, da su na isti način zadržani i ispitani predsednik i potpredsednik te stranke - Slobodan Petrović i Boban Stanković.

Čelni ljudi SLS-a kažu da ne razumeju "ovaj pokušaj zastrašivanja i maltretiranja" i zahtevaju "odgovor i obrazloženje od strane predsednika Srbije, premijerke, šefa Bezbednoste informativne agencije, zašto su visoki predstavnici ove političke stranke zadržavani u policijskim prostorijama na prelazu Merdare."

Pored reagovanja srpskih institucija, u saopštenju se navodi da SLS očekuje "konkretnu reakciju EU i medjunarodnih nadležnih institucija, povodom ova tri slučaja zadržavanja."


Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije