14:43, 30.07.2020Izvor: Beta / Danas

Neće biti klanjanja Kurban bajrama u džamijama na KosovuKosovski muftija, Naim Trnava, izjavio je danas da se zbog pogoršane situacije usled korona virusa, namaz za Kurban bajram neće klanjati u džamijama na Kosovu.

nece-biti-klanjanja-kurban-bajrama-u-dzamijama-na-kosovu

Radio Kontakt Plus

Trnava je u obraćanju građanima na Kosovu, pred veliki muslimanski praznik Kurban bajram, kazao da je to doprinos očuvanju javnog zdravlja.

"Verski praznici u našoj zemlji, posebno praznici, kao što je Kurban bajram, su najpopularniji praznici jer su oni duboko ukorenjeni u našu kulturu i tradiciju, kroz koji se očituje duhovno zadovoljstvo izvršavanja božanskih obaveza. Kao i bilo koji drugi praznik, i ovaj praznik prati poseta porodici, rođacima i prijateljima, koje bi trebalo gajiti i praktikovati, ali ne ovog puta, tako da vas sve pozivam da rizikujete od širenja virusa, izbegavajte posete, izbegavajte tradicionalne pozdrave rukama i zagrljajima i izbegavajte okupljanja mnogih ljudi, bilo na otvorenom ili u zatvorenom prostoru“, naveo je Trnava.

On je pozvao građane da se mole Bogu da se smiluje svima koji su patili zbog korona virusa, da što je pre moguće izleči one koji su pogođeni.

"Na nama ostaje da vodimo računa o sprečavanju i širenju ovog virusa na najorganizovaniji i najuporniji način“, kazao je on.

Naveo je da se on, čestitajući građanima praznik, moli Bogu za zdravlje, blagostanje, ljubav i harmoniju u porodicama građana.


Tagovi: KosovoPraznik

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije