11:43, 25.04.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Neradni dani za VaskrsVaskršnji praznici obeležavaju se od petka 26. aprila do ponedeljka, 29. aprila, a osim neradnih dana za školarce, pojedine ustanove i trgovine radiće po izmenjenom rasporedu.

neradni-dani-za-vaskrs-2

Radio Kontakt Plus

Maloprodajni objekti sami odlučuju o radu tokom praznika, ali je uobičajeno da uglavnom sve trgovine rade izuzev u nedelju, na dan Vaskrsa.

Pošta u Kosovskoj Mitrovici neće raditi od 26. do 29.aprila odnosno prvi radni dan je utorak, 30.april. Zatim, neradni dani su 1. i 2. maj, dok od 3.maja rade regularno od 7-19h. 

Ekspoziture Komercijalne banke u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu neće raditi u petak, subotu, nedelju i ponedeljak, u utorak rade regularno  od 9 -16h. Neradni dani su i 1. i 2. maj.  

Gradska apoteka u Kosovskoj Mitrovici, i tokom praznika radiće bez izmena odnosno dežura 24h.

Dom zdravlja u Kosovskoj Mitrovici radiće tokom praznika kao i radnim danima, samo sa smanjenim obimom lekara, a hitna služba dežura 24h. 

I školarci odmaraju za vreme Vaskršnjih praznika, a u školske klupe se vraćaju 6. maja. 

Prolećni raspust, prema školskom kalendaru, formalno traje četiri dana, od 30. aprila do 3. maja. Međutim, đaci će odmarati 10 dana, jer su pre ovog raspusta Veliki petak, Vaskrs i Prvi maj, tako da neće imati nastavu od 26. aprila do 6.maja.


 


Tagovi: MitrovicaVaskrs

Povezane vesti