22:14, 27.07.2018Izvor: Radio Kontakt Plus

Nova direktorka USAID-a na Kosovu Lisa MagnoPRIŠTINA - Na ceremoniji u Prištini, Lisa Magno položila je zakletvu na dužnost direktora USAID-ove misije na Kosovu.

nova-direktorka-usaid-a-na-kosovu-lisa-magno

Twitter

Američki ambasador na Kosovu Greg Delavi je na ceremoniji istakao ulogu USAID-a u razvoju Kosova kroz njegova partnerstva sa Vladom Kosova i organizacijama civilnog društva, za jačanje političkog i pravosudnog sistema, izgradnju institucija, podsticanje dinamičnog građanskog društva i sveukupnog ekonomskog razvoja, navedeno je u saopštenju.

Delavi je dodao da vidi sjajnu budućnost USAID-a na Kosovu pod rukovodstvom direktorke Magno.

Magno je na Kosovu obavljala dužnost zamenika direktora ove misije, a prethodno je radila u misijama na Filipinima, u Gvatemali, Avganistanu i Vašingtonu gde je služila kao nadzorni službenik programa i vršilac dužnosti pomoćnika administratora u Birou za Evropu i Evroaziju.

Ceremoniji, koja je po prvi put održana u Prištini, prisustvovali su pomoćnik administratora USAID-a za Evropu i Evroaziju Brok Birman, kosovski premijer Ramuš Haradinaj i drugi kosovski zvaničnici kao i predstavnici Ambasade SAD u Prištini.
 


Tagovi: KosovoUSAID

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije