17:03, 30.10.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Nova donacija opštine Severna Mitrovica Zdravstvenom centruŠefica administracije opštine Severna Mitrovica Adrjiana Hodžić, danas je, u ime opštine, Zdravstvenom centru uručila donaciju u vidu 15 bolničkih i 6 profesionalnih ortopedskih kreveta, kao i po jedan ginekološki i urološki sto.

nova-donacija-opstine-severna-mitrovica-zdravstvenom-centru

Opština Severna Mitrovica

Donaciju obezbeđenu sredstvima iz opštinskog budžeta (iz kategorije kapitalnih investicija) čine bolnički kreveti, ortopedski profesionalni kreveti, profesionalni bolnički krevet sa 4 motora za intenzivnu negu, ginekološki sto sa tri motora, urološki sto sa tri motora, kao i 4 komada strečer nosila za pacijente za urgentni centar.

„Glavni cilj nam je je da se poboljša kvalitet zdravstvene nege našim građanima. Takođe, na ovaj način, trudimo se da olakšamo rad zdravstvenim radnicima“, istakla je  Hodžić.

Ovo nije prvi put ove godine da opština Severna Mitrovica pomaže Zdravstvenom centru - 
do sada je najviše dodeljivana pomoć u vidu potrošnog materijala, a pre nekoliko nedelja, takođe sredstvima iz opštinskog budžeta, doniran je aparat za određivanje vidnog polja, za potrebe očnog odeljenja, zatim audiometri i ostala prateća aparatura za potrebe odeljenja ORL.

Pored toga, doniran je i aparat za kompjuterizovano vidno polje, zatim video bronhoskop, porođajni sto sa pratećom opremom i instrumenti za ORL – timpanometar, audiometar, termokauter, defibrilatori.Tagovi: Adrijana HodžićDonacijaZdravstveni centarMitrovica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije