14:23, 16.08.2019 Izvor: RTV Puls

Nova kuća za Saviće u KoretištuNajmnogoljudnije domaćinstvo u selu Koretište, kraj Gnjilana, porodice Savić uskoro će dobiti novu kuću. Nalik starim zadrugama, u ovom zajedničkom gazdinstvu koje danas broji 24-oro ukućana je zapravo pet porodica. Najstariji je 52-ogodišnji Predrag, a dok najmlađi Mladen jedva da je napunio prvu godinu života.

nova-kuca-za-savice-u-koretistu

Foto: RTV Puls

Svečanosti povodom osveštenja temelja kuće, prisustvovao je i vladika raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije sa sveštenstvom, predstavnici donatora, humanitarnih organizacija i komšije.
 
„Od najveće je važnosti vaša odanost i rešenost da ostanete na ovim prostorima, ali i pružena ruka naših dobrotvora poput košarkaša Marka Kešelja“, rekao je vladika Teodosije.
 
Novu kuću za Saviće obezbedila je organizacija „Srbi za Srbe“ u saradnji sa „Majkom devet Jugovića“.
 
„Kada smo shvatili u kojim teškim uslovima živi porodica Savić, videli smo da im je neophodna nova kuća za stanovanje. Organizovali smo humanitarno veče za izgadnju i opremanje kuće, a u tome nam je mnogo pomogao naš proslavljeni košarkaš Marko Kešelj“,  rekao je predstavnik organizacije Srbi za Srbe Igor Rašula.
 
Pored stare u kojoj su svi živeli, nova kuća će imati oko 100 kvadrata i biće u potpunosti opremljena nameštajem i svim sredstvima za normalan život malih i velikih Savića, koji od stalnih prihoda imaju samo jedan minimalac. Rok za igradnju je dva meseca, ako vreme posluži. 
Tagovi:

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije