19:05, 05.06.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Nova učionica za predškolce iz VitineU Vitini su danas otvorene nove prostorije predškolskog odeljenja škole „Mladen Marković”.

nova-ucionica-za-predskolce-iz-vitine

HO “Kosovsko Pomoravlje”

Budući predškolci će od septembra pohađati nastavu u učionici koja je opremljena novim nameštajem, tablama, igračkama i ostalim sredstvima za rad sa decom, saopšteno je iz humanitarne organizacije “Kosovsko Pomoravlje”, čiji članovi su, zajedno sa predškolcima iz Vitine, danas otvorili nove prostorije predškolskog odeljenja.

Osnovna škola „Mladen Marković“ jedna je od najstarijih u Kosovskom Pomoravlju, a u zavisnosti od godine upisa, broji blizu trideset đaka, ističu iz ove HO.

Podsećaju da ove godine u okviru školskih prostorija nije bilo dovoljno mesta za svu decu koja bi trebalo da krenu na predškolski program, zbog čega je i pokrenuta akcija preuređivanja stare ambulante u dvorištu hrama Svete Petke u Vitini, u koju je sada premešteno predškolsko odeljenje.

“Iz tog razloga ova akcija je od velikog značaja za decu i njihove roditelje, jer im pokazuje da je odgovornost i briga o vaspitanju i obrazovanju na svima nama. Đaci osnovnih i srednjih škola na teritoriji južne srpske pokrajine na takmičenjima osvajaju brojne nagrade. Oni su ponos svoga kraja i bez obzira na teške okolnosti u kojima odrastaju, u znanju nimalo ne zaostaju za vršnjacima iz drugih delova Srbije”, navode iz HO “Kosovsko Pomoravlje”.

Zbog toga će, ističu, ova organizacija svojim radom nastaviti da pomaže obrazovnim institucijama i da zajedno sa nastavnicima i profesorima omogućava bolje i savremenije obrazovanje deci i mladima na Kosovu i Metohiji.  

Akcija preuređivanja stare ambulante u koju je sada premešteno predškolsko odeljenje, završena je uz blagoslov Eparhije raško-prizrenske i novčanu pomoć donatora iz dijaspore Gorana Mekića, Sandre Janićijević i Violete Zafirovski.

Akcija opremanja prostorija predškolskog odeljenja škole „Mladen Marković“, pokrenuta je krajem maja https://www.radiokontaktplus.org/vesti/ho-kosovsko-pomoravlje-opremanje-predskolskog-odeljenja-u-vitini/26267Tagovi: ObrazovanjeŠkolaVitina

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije