12:53, 03.02.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Novi kružni tok u Kosovskoj MitroviciIzgradnja kružnog toka u tački spajanja ulica kralja Petra I i Knjaza Miloša počinje uskoro, najavljeno je na današnjem sastanku predstavnika lokalne samouprave i JP Direkcije za građevinsko zemljište i puteve.

novi-kruzni-tok-u-kosovskoj-mitrovici

Radio Kontakt Plus

Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, kaže da je zadatak lokalne samouprave da timski radi sa javnim preduzećima u ovom gradu.

„U Kosovskoj Mitrovici građevinska sezona uskoro počinje i mi ćemo punim intenzitetom raditi na svim poljima. 6.210.000 dinara izdvojeno je za izgradnju kružnog toka, u tački gde se spajaju ulica Kralja Petra I i ulica Knjaza Miloša,“ - kazao je Spirić.

Dodao je i da će se ubuduće mnogo vidljivije raditi kada su u pitanju javna rasveta, putevi, horizontalna i vertikalna signalizacija, zaštita životne sredine, zauzetost javnih površina i gradsko zelenilo.

Zoran Mitrović, direktor JP Direkcija za građevinsko zemljište i puteve, kaže da ta ustanova ima dobru saradnju sa lokalnom samoupravom i dodaje da će se pored radova na kružnoj raskrsnici raditi i na drugim projektima.

„Mi smo servis građana i trudićemo se 150% da izađemo u susret svima, što se tiče svih onih delatnosti za šta je direkcija tu. Danas smo razgovarali o kružnoj raskrsnici, koja je veoma bitna za bezbednost i ubrzavanje saobraćaja u Kosovskoj Mitrovici. Razgovarano je i o alternativnim putevima, kako bi se povećao protok saobraćaja, jer imamo dosta vozila, a sve kako bi građani imali što bezbedniji i što bolji i kvalitetniji život u našem gradu,“ - kazao je Mitrović.

Predstavnici lokalne samouprave su razgovarali i sa zaposlenima u ovom javnom preduzeću o njihovim potrebama, problemima i planovima u tekućoj godini.


Tagovi: Aleksandar Spirić

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije