13:25, 06.12.2018Izvor: Radio Kontakt plus

Novi performans studenata - “Kosovoschwitz”Studenti u Severnoj Mitrovici i danas su nastavili proteste zbog uvođenja takse od 100 odsto na robu iz Srbije.

novi-performans-studenata-kosovoschwitz

Foto: Radio Kontakt plus

Izveli su novi performans “Kosovoschwitz”, praveći paralelu, kako su rekli, između nekadašnjih i sadašnjih logora, kako bi regionu i svetu poslali jasnu poruku u kakvom se problemu nalaze studenti u Kos. Mitrovici.

“Nezamislivo je da se posle svih tih strahota koje je čovečanstvo proživelo tokom rata, da se danas događaju iste stvari, da se jednoj etničkoj grupi, Srbima na Kosovu, brani da se slobodno kreću, parvo na informisanje, pravo na jezik itd. Bojimo se, da ako se ovo nastavi da bi mogli da imamo i rasne zakone”, rekao je Luka Jovanović sa Filozofskog fakulteta u Kos. Mitrovici. 

Studenti su danas nosili trake na jednoj ruci na kojima je bilo ispisano “Srbi” kako bi simbolično prikazali život u getu. 

“Želeli smo da trakama na kojima piše Srbi prikažemo da smo mi u stvari logoraši i da smo mi oni koji su zatvoreni. Na delu je jedna getoizacija i guranje jedne etničke grupe u ćošak i mrak”, poručio je Jovanović. Tagovi: Protest

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije