14:00, 05.12.2019Izvor: RTV Kim

Novi protest meštana Donje Bitinje zbog gašenja izvoraMeštani Donje Bitinje, Srbi i Albanci, koji su pre nekoliko dana ostali bez vode, ponovo su danas protestovali ispred opštine tražeći da se prekinu radovi na izgradnji mini-hidrocentrale.

novi-protest-mestana-donje-bitinje-zbog-gasenja-izvora

Foto: Facebook

Šezdesetak meštana ovog multietničkog sela u opštini Štrpce, ponovo se okupilo ispred zgrade lokalne samouprave kako bi nadležnima ukazali na problem sa kojim se suočavaju već nekoliko dana.

Kako je za RTV Kim kazao jedan od učesnika protesta Idriz Arifi, nekoliko meštana danas je razgovaralo sa predstavnicima lokalne samouprave koji su, kaže, obećali da će se problem rešiti.

„Oni su primili delegaciju sastavljenu od obe nacije, četvoro ili petoro njih je otišlo. Obećali li su da će preduzeti mere. Voda je nakratko došla, međutim, evo sad čujem da je jedan čovek bio kod izvora i kaže da je voda opet nestala.“

Arifi kaže da je izvor vode Blizumir, kojom se meštani snabdevaju, probio na drugo mesto, a da su radnici firme „Matkos group“ koja gradi mini-hidrocentralu prekrili tu vodu zemljom, kako bi „sakrili problem“.

„Ne znamo ni sami više šta da radimo, ne znam gde da se uputimo. Nama je prvo mesto opština. Oni stalno obećavaju nešto, ali onda ništa. Obećavali su da više neće da se vrše radovi dok se ne reši ovo pitanja, a radnici i dalje rade svoj posao za mini-hidrocentralu“, kaže Afiri.


Tagovi: ŠtrpceMHEProtest

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije