13:29, 24.03.2020Izvor: KoSSev

Novinarima omogućeno kretanje ukoliko izveštavaju o pandemijiOdluka kosovske vlade o zabrani kretanja građana u intervalima od 10.00 do 16.00 i 20.00 do 06.00, ne odnosi se na novinare koji izveštavaju sa terena o situaciji usled širenja koronavirusa, saopštilo je kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova.

novinarima-omoguceno-kretanje-ukoliko-izvestavaju-o-pandemiji

Foto: Danas

„Kretanje svih novinara i medijskih radnika, koji su na specifičan način angažovani da rade na terenu radi izveštavanja o situaciji u vezi sa virusom COVID-19, do narednog saopštenja, biće omogućeno kako bi mogli da obavljaju svoj posao.“

Kako se navodi u saopštenju, novinari su u obavezi da sa sobom imaju identifikaciju izdatu od strane medija koje predstavljaju.

Podsetimo, kosovska vlada sinoć je usvojila nove mere u borbi protiv koronavirusa među kojima je i ona kojom se zabranjuje kretanje građana i privatnih vozila u dva termina – u periodu od 10.00 do 16.00 i drugi u periodu od 20.00 do 06.00.

Osim na novinare koji izveštavaju o pandemiji, odluka se ne odnosi i na medicinske potrebe, proizvodnju, snabdevanje i prodaju osnovnih životnih namirnica (hranu i lekove za ljude i životinje) kao i usluge i aktivnosti u vezi sa upravljanjem pandemijom (rukovodstvo vlade i opštinsko rukovodstvo iz sektora: zdravstvo, bezbednost i državna uprava), navodi se u sinoćnoj odluci vlade.

Sloboda kretanja omogućena je i privrednim subjektima klasifikovanim kao važni prema „NACE“ kodovima, kao i sloboda prevoza robe/usluga za osiguranje rada lanca snabdevanja.


Tagovi: NovinariKosovoMedijiKorona virus

Povezane vesti
Najčitanije


08:19, 24.05.2020


Najnovije