19:02, 25.03.2020Izvor: RTV Puls

Novo Brdo: Pojačane aktivnosti volontera na distribuciji pomoćiVolonteri Crvenog krsta i u Novom Brdu pojačali su svoje aktivnosti da bi obezbedili pomoć najugroženijima u vreme virusa korona.

novo-brdo-pojacane-aktivnosti-volontera-na-distribuciji-pomoci

RTv Puls

Volonteri Crvenog krsta u Novom Brdu uveli su rad u dve smene, u skladu sa policijskim časom od 10 do 16 i od 20 do šest ujutro, koji je od utorka na snazi na Kosovu. 

Kako kažu, najmanji problem su im zima i sneg, da bi stigli do onih kojima je pomoć potrebna - bolesnih i starih.

"Na području novobrdske opštine, koja je po površini jedna od najvećih na Kosovu, ukupno je 430 korisnika socijalne pomoći, ali je za samo 30 najugroženijih porodica Crveni  krst uspeo da obezbedi humanitarne pakete za sada", izjavio je za RTV Puls sekretar Crvenog krsta Novog Brda, Dragan Stojanović.   

Po paket prehrambenih namirnica i higijenskih sredstava i po 10 kg brašna dobili su socijalno najugroženiji stanovnici Novog Brda.

Pavići iz sela Bostane, njih trojica: otac, sin i unuk, pre godinu dana ostali su bez ženske ruke u kući, tako da im je svaka vrsta pomoći više nego dobrodošla.
Milivoje Pavić (82), zahvaljuje na dobijenoj pomoći i kaže da ih do sada niko nije obilazio.

"Drva imamo nešto malo, isteraće još neko vreme, dok prođe ova situacija", kaže Pavić.   

Pomoć je dobila i četvoročlana porodica Stojanović iz mahale Čuljkovci u selu Bostane.

Niko od njih nije u radnom odnosu i žive od socijalne pomoći.

Volonteri apeluju na starije sugrađane da ostanu kod svojih kuća, da bi se sačuvali pošasti virusa korona koja je zahvatila čitav svet, a da se za sve informacije obrate nadležnima.

DEŽURNI TELEFON KRIZNOG ŠTABA U NOVOM BRDU +383(0)44-577-066.


Tagovi: Novo BrdoKorona virus

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije