18:20, 02.06.2019Izvor: RTV Puls

Novobrdskim stočarima stigla pomoć iz Banjaluke (VIDEO)Humanitarna organizacija "Baštionik" iz Banjaluke poklonila je steonu kravu sedmočlanoj porodici Vasić u novobrdskom selu Zebince.

novobrdskim-stocarima-stigla-pomoc-iz-banjaluke-video

Foto: RTV Puls

Uručujući donaciju, predsednik te organizacije Predrag Adamović poželeo je da ova pomoć dodatno stimuliše uspešne novobrdske stočare koji i danas predstavljaju primer da se od poljoprivrede i u zabačenim krajevima može lepo živeti.

„Na ovaj način želimo da pošaljemo poruku i drugim srpskim porodicama južno od Ibra, da radeći i doprinoseći svoj porodici ostanu i opstanu na Kosovu“, rekao je Adamović.

Dragan Vasić sa suprugom Sunčicom i petoro dece vredno rade i imaju lepo porodično imanje u selu Zebince, u domaćinstvu u kojem drže sedam krava.

„Svakodnevno radimo i od toga solidno živimo, obrađujući svoju zemlju, ali uzimamo i u zakup. Od domaćeg mleka i sira koje iznosimo na pijacu koje prodajemo stalnim kupcima možemo da platimo račune, ali i da unapređujemo domaćinstvo“, rekao je Vasić.

Uručenju donacije prisustvovala je i predsednica humanitarne organizacije "Majka devet Jugovića" Svetlana Stević, koja je i dala preporuku da se pomoć uruči baš ovim farmerima iz Novog Brda.

 


Tagovi: KosovoNovo Brdo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije