18:45 | 15.07.2022 Izvor: RTV Puls

Od danas četiri medicinske laboratorije u Kosovskom PomoravljuČetvrta po redu medicinska laboratorija Zdravstvenog centra Gnjilane otvorena je danas u Vrbovcu.

od-danas-cetiri-medicinske-laboratorije-u-kosovskom-pomoravlju

Foto: RTV Puls

Ovde će se obavljati osnovne laboratorijske analize, na osnovu kojih će lekari opšte medicine moći da bolje sagledaju zdravstveno stanje pacijenata i odrede efikasniju terapiju.

Ovom investicijom, briga o zdravlju građana Kosovskog Pomoravlja je bitno unapređena, ali se tu i ne zaustavlja. Uvodi se rad u dve smene, a u poslednje tri godine u Zdravstvenom centru u Gnjilanu zaposleno je 120 novih radnika.

„Zahvaljujući našoj državi, Vladi Republike Srbije, Ministarstvu zdravlja i Kancelariji za KiM ovo je sve moguće. Dobili smo vrhunsku opremu koja je izuzetno skupa“, rekao je direktor Zdravstvenog centra Gnjilane, dr Zoran Perić i istakao da su pomoć u ovoj godini dobile i druge kolege u Gračanici, Kosovskoj Mitrovici, Štrpcu i drugim srpskim sredinama.

Protojerej Radomir Živković osveštao je laboratoriju, a svečanosti su pored medicinskog osoblja, prisustovali i predsednik opštine Klokot, Vladan Bogdanović i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Vitina, Srđan NIkolić.

Pored vitinskog kraja, usluge laboratorije su dostupne i drugim građanima u Pasjanu, Ranilugu i Novom Brdu, tako da je sada, može se s pravom reći, pokriveno čitavo Kosovsko Pomoravlje.

RTV Puls
Tagovi: GnjilaneKosovsko PomoravljeZdravstvo

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije