22:07, 02.05.2020Izvor: Radio Kontakt plus

Od sutra se ukida karantin za severni deo MitroviceGradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić, najavio je da se od sutra ukida mera karantina za ovu opštinu.

od-sutra-se-ukida-karantin-za-severni-deo-mitrovice

Radio Kontakt Plus

“Na osnovu preporuka struke i nadležnih organa, obaveštavam vas da od sutra 3.5.2020. godine prestaje da važi odluka kojom je naša opština, zbog povećanog broja inficiranih korona virusom, stavljena u karantin”, navodi se u saopštenju iz kabineta gradonačelnika Severne Mitrovice, Gorana Rakića.

“Činjenica, da u poslednjih nekoliko dana imamo veći broj izlečenih nego zaraženih na severu Кosova i Metohije pokazuje da smo odgovornim i zajedničkim radom uspeli da u značajnoj meri smanjimo broj žrtava i obolelih”, dodaje se u saopštenju.

“Ipak, ma koliko to bilo teško po svakog pojedinca, i u narednim danima i nedeljama moramo pokazati odgovornost prema sebi i drugima, te da odgovornim ponašanjem, držanjem fizičke distance i upotrebom sredstava zaštite, poput maski i rukavica, te pojačane dezinfekcije svih prostora sprečimo povećanje broja zaraženih čime bi ugrozili živote naših najmilijih”, naglašava se dalje.

"Podsećamo vas da je zbog našeg geografskog položaja, ali i cirkulacije ogromnog broja ljudi iz drugih opština sa Кosova i Metohije na teritoriji naše opštine potrebno nastaviti sa svim merama zaštite do konačne pobede nad ovim virusom", ističe se u saopštenju.

"Кoristimo priliku da vas podsetimo da i u našem gradu još uvek traje borba naših obolelih sugrađana, ali i zdravstvenih radnika protiv ove pošasti, te nema mesta opuštanju niti bilo kakvoj euforiji, već odgovornom ponašanju", poručuje se u saopštenju.

Podsetimo, opštine Severna Mitrovica i Zvečan stavljene su pod karantin 3. aprila ove godine. 


Tagovi: Korona virus

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije