10:03, 16.03.2020Izvor: RTV KIM

Odloženo ročište optuženima u slučaju ubistva Olivera IvanovićaPripremno ročište optuženima za ubistvo Olivera Ivanovića, koje je bilo najavljeno za danas u 9:30h, je odloženo, potvrdili su za RTV Kim advokati optuženih Dejan A. Vasić i Jovana Filipović.

odlozeno-rociste-optuzenima-u-slucaju-ubistva-olivera-ivanovica

Foto: RTV KIM

"Javljeno mi je iz suda da je suđenje odloženo. Verovatno zbog korona virusa", kazao je za RTV Kim advokat Dejan A. Vasić.

U sud u Prištini danas je došla Jovana Filipović, advokat jedne od optuženih Silvane Arsović. Ona je takođe potvrdila da je ročište odloženo.

Filipovićeva je rekla okupljenim novinarima, da je sud odlučio da se njena klijentkinja Silvana Arsović javlja jednom nedeljno stanici policije.

Na današnjem ročištu, sud je trebalo da se izjasni o prigovorima i zahtevima odbrane da se optužnica odbaci.

Vasić, koji je inače branilac optuženog policajca Dragiše Markovića, je kazao da ne zna kada će novo ročište biti nastavljeno, ali se zna da će o prigovorima odbrane sudija doneti rešenje.

"Sudija je rekao da će van rasprave rešiti prigovore koje je podnela odbrana i da će se nakon tog postupka znati kada će proces biti nastavljen", kazao je Vasić za RTV Kim.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje kancelarije. U procesu koji se vodi pred kosovskim specijalnim sudom, optuženi su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović, Žarko Jovanović, Dragiša Marković, Rade Basara.

Kao vođe kriminalne grupe optuženi su Milan Radoičić i Zvonko Veselinović.


Tagovi: SudPravosuđeOliver IvanovićUbistvo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije