16:31, 07.11.2019Izvor: RTS

"Odnosi sa Srpskom listom pogoršani zbog Beograda"Odlazeći kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da je Srpska lista "instrumentalizovana od strane Beograda, da je to greška i da zvanični Beograd treba da dozvoli Srpskoj listi i kosovskim Srbima da budu samostalni".

odnosi-sa-srpskom-listom-pogorsani-zbog-beograda

Foto: Mondo

"Oni ne mogu da prenose viziju i da štite poziciju zvaničnog Beograda. Zbog toga je došlo do kvarenja odnosa sa vladom Kosova. Mi se nismo posvađali sa Srpskom listom zbog kosovskih Srba, već smo pokvarili odnose zbog odnosa sa zvaničnim Beogradom", rekao je Ramuš Haradinaj na konferenciji za medije na kojoj je predstavio rezultate rada kosovske vlade u njegovom mandatu.

Haradinaj tvrdi da i sledeću kosovsku vladu čeka takva realnost.

"Nemoguće je da Srpska lista štiti stavove zvaničnog Beograda na Kosovu. Oni treba da štite stavove kosovskih Srba i ako bi išli tim putem, uveren sam da bi pronašli saradnju. Ali je problem pronaći saradnju vlade Kosova sa stavovima zvaničnog Beograda", kaže Haradinaj.

Haradinaj savetuje Srpsku listu da razmišljaju o sebi i Srbima na Kosovu, a ne zvaničnom Beogradu.

"Zvaničan Beograd razmišlja za sebe i neka vodi svoju politiku, ali da ne zloupotrebljava Srpsku listu", naveo je Haradinaj.


Tagovi: Srpska listaVlada KosovaBeograd

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije