18:51, 30.03.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Odobrena izgradnja 62 nove kuće za raseljene u šest opština na KosovuNa elektronskoj sednici Upravnog odbora projekta"Povratak i reintegracija na Kosovu, peta faza (RRK5)", odobrena je izgradnja 62 kuće za raseljena lica u opštinama Kosovo Polje, Gračanica, Kamenica, Novo Brdo, Prizren i Štrpce, saopšteno je danas iz kosovskog Ministarstva za zajednice i povratak (MZZP).

odobrena-izgradnja-62-nove-kuce-za-raseljene-u-sest-opstina-na-kosovu

MZZP

Sprovođenja projekta je trenutno usporeno i značajno otežano zbog pandemije korona virusa na Kosovu i u regionu, navodi se u saopštenju MZZP.

Dodaje se da će, osim izgradnje novih kuća u pomenutim opštinama, odabrani korisnici dobiti i finansijsku pomoć u cilju pokretanja sopstvenog biznisa, radi ekonomskog osnaživanja i stvaranja prihoda za život.

Projekat "Povratak i reintegracija na Kosovu, peta faza (RRK5)" finansiraju Kancelarija EU na Kosovu i Ministarstvo za zajednice i povratak, a implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM). 

Projekat ima za cilj povratak raseljenih i reintegraciju interno raseljenih lica sa Kosova u 12 opština: Gračanica, Kosovo Polje, Đakovica, Novo Brdo, Obilić, Orahovac, Prizren, Peć, Istok, Kamenica, Klina i Štrpce.   

Na elektronskoj sednici Upravnog odbora projekta "Povratak i reintegracija na Kosovu, peta faza (RRK5)" učestvovali su predstavnici MZZP, Kancelarije EU na Kosovu, UNHCR-a i IOM. 


Tagovi: EUPovratniciIOMUNHCR

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije