19:20, 13.11.2019Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Održan “Gimnazijski kabare” povodom velikog jubileja



Muzičko veče pod nazivom “Gimnazijski kabare”, održano je u Mitrovačkom dvoru, a povodom obeležavanja 100 godina rada i postojanja Gimnazije u Kosovskoj Mitrovici.

odrzan-gimnazijski-kabare-povodom-velikog-jubileja

Foto: RKM

Prisutni su imali priliku da uživaju u kolažnom programu, koji su pripremili nastavnici, učenici i bivši učenici Gimnazije.

Različitim muzičkim žanrovima, kao i pesmom i igrom, učesnici kabarea su izmamili brojne aplauze i pozdrave mitrovičke publike, koja je uživala u stihovima naših znamenitih pesnika.

Direktor Gimnazije, Slobodan Mihajlović, je tom prilikom kazao da je ovo samo još jedan vid obeležavanja 100 godina rada Gimnazije, te da je završna svečanost predviđena za 1. decembar.

“Ceo novembar nam je posvećen obeležavanju 100 godina postojanja Gimnazije, a nadam se da je publika večeras uživala. Oni su pokazali šta mogu i znaju i mislim da je to bilo odlično, ali naravno to ostavljamo publici da oceni”, rekao je Mihajlović.

On dodaje da su učenici imali pomoć nastavnika, ali i bivših učenika Gimnazije.

“Naravno, pomogli su nam nastavnici i bivši učenici, ali ja ne volim da kažem da su bivši, jer oni koji su završili Gimnaziju su uvek učenici Gimnazije, kao i oni koji se osećaju kao gimnazijalci, a neki od njih su Đorđe Mihajlović, Savica Milović i drugi”, rekao je Mihajlović.


Tagovi: MitrovicaObrazovanje

Povezane vesti




Najčitanije



Najnovije