09:09, 13.03.2020Izvor: Radio Kontakt Plus/Anica Nešić

Održano poetsko veče "Neka živi poezija"U susret Svetskom danu poezije, sinoć je u Galeriji Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, održano poetsko veče pod nazivom "Neka živi poezija".

odrzano-poetsko-vece-neka-zivi-poezija

Radio Kontakt Plus/Anica Nešić

U režiji asistentkinje Marije Knežević, a pod mentorstvom profesorke Andrijane Videnović, studenti druge, treće i četvrte godine glume Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, kazivali su neke od najlepših pesama Desanke Maksimović, Vladislava Petkovića Disa, Vaska Pope, Jovana Dučića, Alekse Šantića i Vesne Perun, ali i neke od najpoznatijih epskih pesama.

Stihove su kazivali Jana Rakonjac, Avram Cvetković, Maja Dejanović, Nikola Stanković, Ljubica Drndarević, Marko Čupić, Nikola Stojković i Anastasija Stošić, a pratili su ih studenti muzičkog odseka - Željko Dabižljević na violini i Marko Trajković za klavirom.

Andrijana Videnović, profesorka na master akademskim studijama na predmetu Dikcija, na Fakultetu umetnosti, ističe da su ovakve manifestacije uvek posećene, te da tradiciju obeležavanja Svetskog dana poezije, nije poremetila ni aktuelna situacija sa korona virusom.

Nakon četrdesetominutnog programa, studenti su ispraćeni gromoglasnim aplauzom i oduševljenjem publike.

Svetski dan poezije ustanovljen je 1999. godine i obeležava se 21. marta, a kao i svake prethodne, i ove godine se u susret ovom danu organizuju različite manifestacije među ljubiteljima poezije širom sveta.Tagovi: KulturaObrazovanje

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije