14:22, 28.02.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

OEBS donirao Gimnaziji u Lapljem Selu računarsku opremuŠef Misije OEBS-a na Kosovu, norveški diplomata Jan Bratu, u pratnji gradonačelnika Gračanice, Srđana Popovića, donirao je danas prištinskoj Gimnaziji u Lapljem Selu računarsku opremu, koja će služiti za vođenje elektronskog dnevnika.

oebs-donirao-gimnaziji-u-gracanici-kompjutere-za-elektronski-dnevnik

Foto: Opština Gračanica

Bratu je direktoru Gimnazije, Dejanu Deniću, uručio četiri desktop kompjutera, četiri laptopa i multifunkcionalni uređaj za štampanje, kopiranje i skeniranje dokumenata, navodi se u saopštenju Info slućbe opštine Gračanica.

„Veoma mi je drago što sam danas u Lapljem Selu i što sam u prilici da uručim malu, ali veoma korisnu donaciju. Odgovorili smo na zahtev jednog meštanina da školu pomognemo na ovaj način. Želeli smo i da učenicima i nastavnicima stvorimo dobre uslove za obrazovanje i u tom smislu neophodna je i računarska oprema“, kazao je Bratu i dodao da se nada da ovo neće biti poslednja pomoć ovoj školi.

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović, kazao je da lokalna samouprava nastavlja dobru i pre svega prijateljsku saradnju sa OEBS-om.

„Iako je po rečima gospodina Bratua ovo mala donacija, ona je svakako od velikog značaja. To znači da nismo zapostavljeni, da neko brine i vodi računa o nama. Svi znamo koliko je obrazovanje i stvaranje što boljih uslova za napredovanje naše dece važno i zato se mi stalno trudimo da u svakom pogledu poboljšamo obrazovni sistem“, kazao je Popović.

Popović je dodao da se nada da će se ove godine, sa završetkom Srednjoškolskog centra, Gimnazija preseliti u novi objekat, čime će biti rešen problem njihovog sedišta.

Direktor Gimnazije Dejan Denić zahvalio se na, kako je rekao, značajnoj donaciji koja će biti od velikog značaja za nastavni proces, dodaje se u saopštenju.

„Ovom donacijom obezbeđeni su osnovni uslovi za rad Gimnazije. Zbog nedostatka računarske opreme nismo bili u mogućnosti da vodimo elektronsku evidenciju podataka, tako da će se oprema koristiti za vođenje e-dnevnika“, kazao je Denić.


Tagovi: DonacijaOEBSGračanica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije