14:20, 30.04.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Opština Gračanica obezbedila sredstva za sanaciju kuće Marka ĐorićaMaterijal za saniranje posledica požara, na kući Marka Đorića u Gračanici, obezbediće opština Gračanica, potvrdio je u pisanoj izjavi gradonačelnik ove opštine Srđan Popović.

opstina-gracanica-obezbedila-sredstva-za-sanaciju-kuce-marka-dorica

Foto: Opština Gračanica

Popović je danas posetio ovu porodicu, čija je kuća sinoć pretrpela veliku štetu usled požara, koji je izbio u vreme dok je ova četvoročlana porodica na kratko bila odsutna od kuće. 

Izgorela je krovna konstrukcija, kotlarnica, a zahvaćen je i deo unutrašnjosti kuće. 

Na lice mesta zajedno sa Popovićem, izašli su i direktor opštinske administracije Miloš Dimitrijević, kao i predstavnici Odeljenja za urbanizam, kako bi se odmah sačinila specifikacija građevinskog i ostalog materijala i krenulo sa nabavkom.

“Ovo je zaista velika šteta za porodicu Đorić i mi kao institucija moramo učiniti sve da se što pre uputi pomoć i šteta sanira. Danas nam je više nego ikada potrebna humanost i osim naše pomoći u materijalu, kako bi se kuća Đorića što pre renovirala, veoma je bitna i pomoć svih dobrih ljudi u kompletnoj obnovi ovog domaćinstva. Komšije su sinoć pokazale solidarnost, tu su bile i opštinske službe i svi zajedno pomogli su vatrogascima da zaustave vatrenu stihiju. Verujem da ćemo uskoro ponovo posetiti ovu porodicu u njihovom obnovljenom domu“, kazao je Popović.

Marko Đorić zahvalio se gradonačelniku i opštinskom rukovodstvu na poseti, a pre svega na obećanoj pomoći u materijalu.

“Ne samo pomoć, nama je danas bitna i svaka reč podrške. Doživeli smo veliku tragediju, ali hvala Bogu svi smo živi i zdravi. Izgorele su mi i mnoge mašine koje sam koristio i pumpe za vodu, koje koristim za navodnjavanje malinjaka. Šteta je velika, ali nadam se da ćemo uspeti polako polako da saniramo štetu“, kazao je Đorić.

Požar u kući Marka Đorića u ulici “Devet Jugovića” u  Gračanici izbio je sinoć oko 22 časa. 

Ova četvoročlana porodica, u momentu izbijanja požara, nije bila kod kuće, a o požaru su ih obavestile komšije. 

Nešto pre ponoći vatrogasne ekipe, uz pomoć komšija, uspele su da ugase požar.
 


Tagovi: PožarGračanica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije