21:32 | 08.06.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Osmani sa Dendiasom: Nada se odluci o priznanju KosovaKosovska predsednica Vjosa Osmani Sadriu zatražila je danas u Prištini od grčkog ministra spoljnih poslova Nikosa Dendiasa podršku Grčke za članstvo Kosova u Savetu Evrope i Partnerstvu za mir i NATO-u. 

osmani-sa-ministrom-spoljnih-poslova-grcke

Foto: Kosovsko predsedništvo

Na sastanku sa Dendiasom Osmani je izrazila i spremnost na "produbljenje dalje saradnje" uz, kako je saopšteno, "nadu da će se ubrzo formalizovati odluka o priznanju nezavisnosti" Kosova od strane Grčke. 

Razgovarali su i o situaciji u Ukrajini, a Osmani je, kako se navodi u saopštenju, "spomenula rizik od destabilizujućih tendencija Rusije na Kosovu, u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, preko Srbije kao njenog satelita". 

Između ostalog, Osmani je potencirala i potrebu za povećanjem trgovinske i privredne razmene sa Grčkom, kao i saradnje u oblastima spoljne politike, turizma, kulture.

Podsetimo, Dendias je prošle nedelje boravio i u Beogradu.

Ministar spoljnih poslova Srbije, Nikola Selaković, zahvalio se na podršci koju zvanična Atina pruža integritetu i suverenitetu Srbije u vezi sa KiM. 

Nesmemo da dopustimo novo iscrtavanje granica, moramo da vidimo napredak kako bi došli do pravno obavezujućeg sporazuma u skladu sa međunarodnim pravom i EU kao ključem - naveo je Dendias.
Tagovi: GrčkaVjosa OsmaniKosovo

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije