19:03, 23.11.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Osmani Sunjogu: EU da traži izmene Ustava od Srbije, a ne od KosovaVršilac dužnosti kosovskog predsednika Vjosa Osmani razgovarala je sa šefom kancelarije EU na Kosovu Tomašom Sunjogom, o dijalogu Beograda i Prištine i evrointegracijama.

osmani-sunjogu-eu-da-trazi-izmene-ustava-od-srbije-a-ne-od-kosova

Info služba kosovskog predsednika

Osmani je na današnjem video sastanku Sunjogu poručila da EU treba da zahteva izmene ustava od Srbije, a ne od Kosova, kada je u pitanju implementacija sporazuma potpisanih u Briselu, navodi se u saopštenju kabineta kosovskog predsednika.

Kazala je i da je za sprovođenje postignutih sporazuma u Briselu potrebna koordinacija i ujedinjenje stavova čitavog političkog spektra na Kosovu.

„Kako bi sporazum koji je postignut u Briselu počeo da se sprovodi i da se smatra prihvatljivim na Kosovu, smatram da treba aktivno da se radi prema ujedinjenju stavova i zahteva čitavog političkog spektra na Kosovu. Konačni sporazum mora da bude u interesu građana, da poštuje Ustav i teritorijalni integritet Kosova. Niko nema mandat da ponovo pregovara o našem Ustavu“, rekla je Osmani, dodaje se u saopštenju.

Na sastanku je bilo reči i o odnosima EU i Kosova, kao i o ekonomskim posledicama koje je izazvala pandemija korona virusa.


Tagovi: EUVjosa OsmaniKosovoTomaš Sunjog

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije