11:44, 19.05.2020Izvor: Radio Goraždevac

Osojanska dolina već dva dana bez vode
Povratnici iz Osojana i okolnih sela već dva dana nemaju vodu, zbog čega je, kako kažu, situacija kritična. Iz regionalnog vodovoda “Hidrodrini“ kažu da je uzrok najverovatnije kvar, koji ekipe na terenu još uvek nisu otkrile.

osojanska-dolina-vec-dva-dana-bez-vode

Foto: Kosovskopomoravlje.net

Da je dva dana bez vode čitava osojanska dolina u vreme kada se zahteva veća higijena potvrdio je Gabrijel Tot, koji sa suprugom i decom živi u Osojanu.

“Juče od 10 časova selo Osojane je ostalo bez snabdevanja pijaćom vodom. Selo Osojane nije jedino selo osojanske doline koje je iz volšebnih razloga ostalo bez pitke vode. Takođe su i sela Šaljinovica, Koš i Tučep pogođena ovim problemom. Obzirom da je sušna sezona, da je već počelo zalivanje bašti, plastenika i ostalog, ne bih se iznenadio da je razlog nestanka vode ilegalno priključivanje na vodovod. Veliki broj srpskih porodica je ovim neodgovornim ponašanjem doveden u problem. Iskreno se nadamo da će odgovorna lica uzeti u obzir nastalu situaciju i da će u skladu sa svojim mogućnostima, ali i obavezama učiniti sve da se novonastala situacija što pre reši”, rekao je Tot u izjavi za Radio Goraždevac.

Iz regionalne kompanije “Hidrodrini“, kažu da su upoznati sa problemom, ali da ekipe koje su na terenu, ne mogu da pronađu kvar.

Bedri Hasani, generalni menadžer regionalne kompanije “Hidrodrini“, rekao je za Radio Goraždevac da nema konkretnih informacija, ali da zna da su ekipe na terenu.

“Ekipa je na terenu, ja imam informaciju za juče, ali za protekla prethodna dva dana ne. Sada kontrolišemo sistem i za sada nismo otkrili da je nešto pokvareno, ali ćemo do kraja ispitati sve dok ne otkrijemo šta je u pitanju. Nema redukcije jer za sada ima vode dosta i jedino može da bude neki kvar. Sa time se bavimo, naše ekipe su na terenu i ja verujem da ćemo brzo rešiti taj problem“, izjavio je Hasani za Radio Goraždevac.


Tagovi: VodaKosovsko PomoravljeVodosnabdevanje

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije