Svećlja o suspenziji Đurića: Nećemo dozvoliti bilo kakvu akciju koja podriva misiju Kosovske policije

"Kosovska policija je jedna i svi njeni pripadnici moraju imati istu misiju: vladavinu prava i stvaranje bezbednog okruženja za sve građane bez razlike. Nećemo dozvoliti bilo kakvu akciju koja ...
Image

Svećlja se oglasio u vezi sa smenom regionalnog komandira Kosovske policije za sever Kosova, Nenada Đurića. 

Đurić je suspendovan danas zbog “neostvarivanja zakonskih ovlašćenja i sprovođenja službenih odluka”, a nakon što je dan ranije saopštio da srpski pripadnici Kosovske policije neće sprovoditi odluku kosovske vlade o uručivanju opomena vozačima koji voze automobile sa „KM“ registarskim tablicama.

„Odbijanje sprovođenja legitimne odluke institucija Republike Kosovo je pre svega ozbiljno narušavanje bezbednosti i stabilnosti naše zemlje“ – naveo je Svećlja, dodajući da je „u smislu ovih ponovljenih radnji“, nakon zahteva Policijskog inspektorata Kosova i pokretanja krivičnih istraga, Đurić i suspendovan.

Podsetimo, predsednik Srpske liste Goran Rakić je zbog Đurićeve suspenzije za subotu sazvao hitan sastanak svih predstavnika kosovskih institucija na severu Kosova, na kome će im predložiti da svi Srbi napuste kosovske institucije.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, naveo je da je ovom odlukom kosovskih institucija kosovski premijer Aljbin Kurti pogazio sve dogovoreno u Briselu. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.