17:52 | 23.05.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane u opštini Zvečan (FOTO)Laboratorija za uzgoj marihuane pronađena je u selu Izvore, u opštini Zvečan, saopštio je na svom Fejsbuk nalogu kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja. Informaciju je potvrdila i Regionalne direkcije Kosovske policije Mitrovica-Sever. 

otkrivena-laboratorija-za-proizvodnju-narkotika-u-opstini-zvecan

Fotografije: Fejsbuk nalog kosovskog ministra MUP-a

"U blizini granice sa Srbijom, u mestu Izvor, na severu Kosova, policija je otkrila laboratoriju za uzgoj marihuane sa preko 10.000 stabljika spremnih za ilegalnu prodaju na tržištu. Tokom ove akcije pucano je na policajce i carinike, ali je akcija uspešno nastavljena bez povređenih i materijalne štete. Ovo je rezultat velike odlučnosti, tako da se svakim danom sve više naša zemlja oslobađa kriminala. Čestitam Kosovskoj policiji i carini" - naveo je Svećlja, podelivši i fotografije. 

U sapštenju za medije Regionalne direkcije Kosovske policije Mitrovica-Sever navedeno je:

"Regionalna direkcija policije Kosova, Mitrovica sever, u saradanji sa carinskim službenicima, u selu Izvore, opština Zvečan, prilikom kontrole objekta, pronađeni su predmeti krivičnog dela, odnosno laboraratorija za 'neovlašćenu proizvodnju narkotika, psihotropnih ili analognih supstanci'. Tokom sprovođenja policijskih aktivnosti čuli su se pucnji iz vatrenog oružja. Kosovska policija je izvršila uviđaj i pronašla nekoliko čaura. Sa tim u vezi, Policija Kosova preuzima dalje radnje i mere uz konsultaciju sa nadležnim tužiocem".

Ostali detalji nisu saopšteni. 

Srpska lista: Policajci regiona Sever sposobni da se suprotstave kriminalitetu

Srpska lista pozdravila je akciju policije iz regiona "Sever".

Oni ocenjuju da je ova akcija pokazala da "policajci regiona Sever imaju sposobnosti i kapaciteta da se suprotstave kriminalitetu":

"Koristimo priliku da istaknemo da u ime Srpske liste i našeg naroda osuđujemo ovakvo kriminalno delovanje pojedinaca. Dajemo punu podršku policiji regiona Sever da nastavi sa ovakvim akcijama i ne dozvoli pojedincima da svojim kriminalnim aktivnostima  kriminalizuju čitav sever gde žive pošteni ljudi i domaćini".

Oni su poručili i da "kada god policija sprovodi profesionalne akcije poput ove uvek će imati podršku Srpske liste i naših građana".

Tagovi: ZvečanKosovska policijaKosovo

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije