14:04, 23.12.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Otvoren sportski teren u okviru OŠ "Branko Radičević" u MitroviciSportski teren u okviru OŠ "Branko Radičević" u Kosovskoj Mitrovici otvoren je danas, a pored učenika, moći će da ga koriste i klubovi iz grada, u dogovoru sa direktorom škole.

otvoren-sportski-teren-os-branko-radicevic

Radio Kontakt Plus

Pored terena, odrađeno je školsko dvorište, urađene su klupe, a renovirane su i tribine. 

„Upravo otvaranje ovog terena danas je potvrda politike ulaganja u budućnost, jer želimo da našoj deci pružimo priliku da se više bave sportom, da ih, što se kaže, sklonimo sa ulice i ko zna, sigurno će se ovde stvoriti neke buduće zvezde u fudbalu i u drugim sportovima“, istakao je gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević.

Dodao je da za narednu godinu imaju nove projekte kada je u pitanju sektor obrazovanja, koji će biti rrealizovani u saradnji sa načelnicom školske uprave i direktorima škola.

Zamenica gradonačelnika Adrijana Hodžić naglasila je da je odrađen ozbiljen posao, jer sada imamo teren profesionalnog tipa na koji možemo biti ponosni.

„Jako je važno da stavimo akcenat na sport, sportske aktivnosti, jer to pre svega utiče i na zdrav odgoj naše dece“, ukazala je Hodžić.

Podsetila je da je u toku ove godine, u ovoj školi zamenjen sistem grejanja, a radi sse i na rekonstrukciji parketa sportske sale.

Ovo je jedan od planiranih projekata koji je opština Severna Mitrovica uspela da realizuje na vreme, kazala je Hodžić, zahvalivši izvođaču radova koji je, kako je rekla, u rekordnom roku uspeo da završi i ovaj projekat.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić istakao je da se i pored teškoća prouzrokovanih pandemijom, nije stalo sa obezbeđivanjem onoga što je potrebno našim najmlađim sugrađanima.

„Novi teren svakako će obradovati decu, a radost sa njima delimo svi mi koji smo doprineli da ovaj projekat bude uspešno realizovan. Znamo da je i nešto naše malo uvek dobro kada to radimo za našu najosetljiviju, najpotrebniju a i najlepšu grupu građana, a to su deca“, naglasio je Spirić.

Direktor OŠ "Branko Radičević" Ivan Zaporožac, istakao je značaj sportskog terena kako za učenike ove škole, tako i za sportiste koji će moći da ga koriste.

„Manjka nam sportskih terena, a potrebno je mnogo više fizičkog kretanja i mlađih i starijih, tako da će ovaj teren pomoći da imamo mnogo više sportskih aktivnosti. Ovde će se najviše održavati školska takmičenja, ali će naravno biti i za sportiste ovog grada, za sve klubove. Sem ovog terena, renovirana sportska sala naše škole služiće našim đacima, ali će takođe biti, da kažemo, ispomoć hali sportova“, rekao je Zaporožac. 

Predsednik Sportskog saveza KiM i direktor sportskog centra Goran Kovač, smatra da je ovaj teren trebao gradu i nada se da se na ovome neće stati. 

„Razgovarao sam sa gradonačelnikom, oni imaju volju i želju da svuda u naseljima gde ima mnogo zgrada, napravimo, ne baš teren ovog formata, ali bar da bude za fudbal i košarku, kao što je nekada bilo. Jer, džaba nama i zgrade i sve, ako nam deca nisu zdrava, ako se ne bave sportom, svu pažnju usmere na mobilne telefone...znamo čemu sve to vodi“, ukazao je Kovač.  

Projekat vrednosti oko 84 hiljade evra, usvojen septembra prošle godine, finansirala je opština Severna Mitrovica. Izvođač radova je kompanija "Rad 028".Tagovi: Adrijana HodžićAleksandar SpirićMitrovicaSportMilan Radojević

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije