09:27, 22.05.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Otvorena posebna telefonska linija za informacije i žalbe o hitnom kosovskom paketu meraKosovsko Ministarstvo finansija i transfera otvorilo je besplatni telefonski broj za informisanje i žalbe, pojedinaca i preduzeća, o statusu njihove prijave, kao i za centralizaciju njihovih podataka i zahteva. 

otvorena-posebna-telefonska-linija-za-informacije-i-zalbe-o-hitnom-kosovskom-paketu-mera

Foto: Frontonline.net

Pozivi putem telefona 0800 44 440 primaće se od ponedeljka do petka, od 8:00 do 16:00 časova, saopšteno je na Fejsbuk stranici ovog ministarstva.

U isto vreme, otvorena je elektronska pošta: aneksa.mft@rks-gov.net  za žalbe poslodavaca, zakupaca i pojedinaca, kojima je odbijena prijava u slučaju paketa mera broj 15.

Ove žalbe razmotriće drugorazredna komisija nakon pregleda svih prijava. 

Rok za podnošenje žalbi je 15. jun.

Na predlog kosovskog ministarstva finansija, vlada u Prištini još 31. marta usvojila je hitni fiskalni paket finansijske pomoći, zbog ekonomskih posledica, nastalih usled pandemije korona virusa.

Ovim paketom, između ostalog, predviđena je isplata mesečne pomoći u iznosu od 130 evra građanima koji žive u teškim socijalnim uslovima, koji su registrovani kao nezaposleni u nadležnoj instituciji i koji nisu korisnici bilo kog mesečnog dohotka iz kosovskog budžeta.


Tagovi: Novac

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije