14:27, 14.01.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Otvoreni POS terminali na severu KosovaU Kosovskoj Mitrovici, u zgradi opštinske uprave, danas je u rad pušten POS (Point of Sale) terminal, zahvaljujući kojem će građani na licu mesta moći da plate sve opštinske takse.

otvoreni-pos-terminali-na-severu-kosova

Foto: Radio Kontakt Plus

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu doc. dr Mihailo Jovanović, kaže da je ovo dokaz da sve one usluge elektronske uprave koje su dostupne u Srbiji, dostupne su i u opštinama Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.

“Ovo je jedna nova usluga, koja omogućava da građani budu u centru pažnje, da ne moraju da idu od šaltera do šaltera i da odlaze dva, tri puta da plate svoje račune u banku ili u poštu, već to sve mogu istog trenutka da urade na jednom mestu,” - kaže Jovanović.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, kaže da je ovo prvi put da Kancelarija za IT upravu, pušta usluge elektronske uprave na prostoru KiM.

“Sve ovo olakšava našim građanima da brže i efikasnije dolaze do neophodnih dokumenata i uplata,” - kaže Spirić.

Kancelarija za IT upravu će uskoro uvesti i novu uslugu elektronske uprave - “Bebo dobrodošla na svet”, ali će i digitalizovati samu lokalnu samoupravu.

Događaju su prisustvovali i predsednici Privremenih organa opština Zubin Potok, Zvečan i Leposavić - Srđan Vulović, Ivan Todosijević i Zoran Todić, pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković i predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska Štedionica Bojan Kekić.


Tagovi: MitrovicaZubin Potok LeposavićZvečanAleksandar Spirić

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije