08:13, 26.06.2019Izvor: Radio Kontakt plus, Lajmi

Pacoli i Šalja optužuju Srbiju da izaziva humanitarnu krizuMinistri u Vladi Kosova Bedžet Pacoli i Endrit Šalja tvrde da u četiri  opštine na severu Kosova nema krize u snabdevanju namirnicama i optužuju Srbiju da vodi medijski rat sa ciljem destabilizacije Kosova i ukidanja taksi na robu iz Srbije i BiH. 

pacoli-i-salja-optuzuju-srbiju-da-izaziva-humanitarnu-krizu

Foto: Radio Kontakt plus

Ministar spoljnjih poslova Pacoli, je na svom Fesjbuk profilu napisao da na Kosovu krize nema od 1999. godine, kada su, kako navodi, "srpske snage napustile Kosovo".

On je pozvao međunarudno zajednicu da nadgleda pokušaj Beograda da destabilizuje Kosovo i da osudi to.

I kosovski ministar trgovine i industrije Endrit Šalja za prištinski Ljajmi tvrdi da je priča o nestašici hrane u srpskim opštinama na severu propaganda Beograda.

Šalja kaže da je to plan Srbije sa ciljem da Kosovo ukine odluku o nametnutim sto odsto uvećanim taksama na proizvode iz Srbije.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je ranije juče da "Kosovo ima dokaze da Srbija organizuje humanitarnu krizu na severu".

O tome čitajte u zasebnoj vesti: http://www.radiokontaktplus.org/vesti/haradinaj-humanitarna-kriza-na-severu-je-improvizacija/20235


Tagovi: Mitrovica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije